2018. nov 06.

Jön a karácsony, és már megint semmi ötleted sincs

írta: ajuhaszbalint
Jön a karácsony, és már megint semmi ötleted sincs

Lassan itt a karácsony: vagy legalábbis az izgulás miatta. Feleslegesen költünk egy rakatnyi pénzt ajándékokra, legtöbbször a meglepett fél elintézi egy mosollyal az átvételt, de valójában nem örül. Vagy sikerül valami nagyon drága hasztalant vennünk ami a polc mélyén végzi, vagy valami olcsó izé miatt sunnyogunk ameddig be nem üt az első pálinka. Legyünk kreatívak, mert élményt adni sokkal jobb, mint beugrani a hipermarketbe és leemelni valamit a polcról. Jó, dolgozni kell érte, de megéri. Mondok pár tippet, hogy miben gondolkodj. BEVÁLT - LETESZTELT - KIPRÓBÁLT TRÚSÁGOK JÖNNEK!

baby-blur-celebration-257910.jpg

Nekem nagy favorit az ajándékkártya - na nem a bemegyek a boltba, és megveszem típusú, hanem a saját, gyártott. Veszel kartont, kinyomtatod rá, kivágod, kész. Mondok példákat: lenyírom helyetted a füvet / reggel ágyba viszem a reggelit / kitakarítom helyetted az egész lakást / elmegyek helyetted a postára / elintézem a nagybevásárlást. A pároknak lehet persze egy kicsit romantikusabb, vagy épp zaftosabb ötlete is (erre is írjak példákat? :D). Haveroknak segítség: megetetem a macskád amíg nyaralsz / átmegyek felfúrni a képkeretet / elviszlek valahova egy hosszúhétvégén stb. stb. A lényeg, hogy egész évben beváltható. Akár egy csokornyi kártyát tartalmazhat az ajándék, minél humorosabbak és személyesek vagyunk, annál nagyobb poén az egész. És higgyétek el: az ajándék csomagolásnál mégjobban feldobjátok vele az egész család/társaság estéjét!

Apróságok, amelyet személyesség teszel - például egy naptár, egy jegyzetfüzet, de már akár mobiltokot is lehet készíteni. Jó, ez már egy kicsit költségesebb kategória, de mégiscsak az a lényeg, hogy személyes, egyedi legyen. Manapság ennek van értéke, ha jól sikerül, akkor meg irigy is leszel magadra. Egy dolgot ne felejts el: hasznos legyen az, amit kap, és akkor használni is fogja. Asztali doboz az Ikeából amit kifestesz? Vagy telematricázod? Ez is jó lehet. Kalendárium kedves, pozitív üzenetekkel? 

Pro tipp: egyik karácsonykor az egyik barátnőmnek egy üvegbe zárt jókívánságládát adtam: 52 darab pozitív, vicces üzenet volt benne, minden hétre egy. Azt mondtam neki, hogy akkor húzhat belőle, ha le van eresztve. Állítólag hasznos volt. Coelho idézetekkel tele a világ, de ha tudsz bár belső poént, én azt írnám rá a helyedben! :)

birthday-bow-box-264771.jpg

Saját készítésű üvegek, akár benne befőtt is: nagyon megy mostanában a kézműves termékek garmadája, szerintem tök jól tud kinézni, ha gyártasz hozzá egy egyedi cimkét. Ha haveroknak készítenél valamit, kérd meg nagyit, segítsen valamiféle befőttet, dzsemet, lekvárt készíteni, majd ez mehet is az üvegcsékbe. Bárhol lehet kapni jobbnál jobban kinéző natúr üvegeket. Hasznos, mert ha mást nem egy király palacsintázáshoz elhasználja a beltartalmat, az üveget meg kimossa, és lehet, hogy a polcon köt ki kacattartónak, de biztos, hogy nem dobja ki, és mindig ott lesz egy kis mosoly a szája szélén, ha ránéz, és rád gondol.

Saját kifestő? Mondjuk a kisebbeknek! Itt azok járnak jól, akiknek alapvetően jó a kézügyességük, de tényleg, csak egy erősebb filc kell hozzá és pár ötlet a Googleből! Aztán lehet mellé pattintani egy rakat színes cerkát, és utána mehet is a móka a fa alá. Ha nagyon lusta vagy… akkor ki is nyomtathatod, amit a neten találsz. Pláne akkor jó, ha valaki nagyon csipázza a buszokat, kamionokat, dinoszauruszokat - na ilyen kifestőt még nem láttam! Ez is több, mintha nem csinálnál semmit! :D

Ajándékkosár rulez for egész családok! Nekem nagy kedvencem összedobni egy-egy ajándékkosarat. Nem a Tesco-s előre összerakott, isten sem tudja miért úgy összeválogatott packokra gondolok, hanem egy natúr zsákra, vagy bármire, amiben HASZNOS dolgokat rejtesz el. És akkor itt hagyjuk is a tusfürdő-dezodor kombót, menj rá a gourmet vonalra. Én szabályszerűen vadászom a különleges dolgokat, amiket tudom, hogy a rokonaim biztos nem vennének meg maguktól, így viszont kipróbálják, megkóstolják. Trükk: kb. annyi cuccot rakj bele mint ahányan kapják, vagy a dupláját. Így mindenki talál magának is valamit, meg a család is kapott mindent. Évközben elhasználják a Twixes csokikrémet, a 753-szor pörkölt kávét amit delfinek neveltek, és abból a mézből is raknak a teájukba, amit egyenesen kolibrik köpültek.

Szólj hozzá

hasznos karácsony ajándék ötletek tippek saját készítésű saját készítésű ajándék ajándéktippek